Quantcast

CabSat 2014: Eutelsat představí smart LNB

| Tisk

logo Francouzský satelitní operátor Eutelsat odhalil další unikátní vlastnosti chystaného „smart LNB“, určeného pro vysílací komunitu. Novinka bude poprvé veřejně představena na letošní výstavě CabSat v Dubaji od 11. do 13. března 2014.

S využitím novinky "smart LNB" je zajištěn zpětný satelitní kanál pro Digital Right Management (DRM). Živé demo poprvé ukáže, jak kryptovaný obsah může být bezpečně zobrazen v domácnostech na fixních a mobilních obrazovkách, což umožňuje uživatelům mimo terestrické sítě mít plně připojené zařízení k satelitu.

"Smart LNB" je levné zařízení, které umožní DTH příjem televizních programů s úzkým satelitním zpětným kanálem pro krátké vysílání IP paketů. Novinka otevírá dveře pro vysílatele k provozování jejich vlastních ekosystémů lineární televize a připojených televizních zařízení přímo k satelitu. Pro koncové uživatele umožní přes stávající koaxiální rozvoj připojení domácí IP sítě a je kompatibilní s připojenými TV, tablety a dalšími kompatibilními zařízeními IP, stejně tak i se staršími DVB-S2 přijímači.

Demo ukazuje, jak "smart LNB" může sloužit vysílatelům pro efektivní správu chráněného obsahu. Pro diváky, kteří chtějí získat přístup k zašifrovanému obsahu uložený v jejich set top boxu, se dívat na živé vysílání kryptovaných stanic, mohou používat dálkové ovládání nebo mobilní zařízení k posílání IP požadavků k serveru Digital Rights Management (DRM) přes smart LNB.



Eutelsat se spojil s odborníky z průmyslu pro demo v Dubaji, včetně ATEME, která poskytuje kompresi videa pro vysílací a telekomunikační průmysl, Quadrille, specialistu na dodání obsahu QuadriFast, přední řešení Push VOD, Dune HD, globální lídr v digitálních mediálních přehrávačích, NXP Software, který vytváří zabezpečené multimediální přehrávače pro mobilní zařízení, HDMI a set top boxy, Broadpeak, který navrhuje a vyvíjí řešení Content Delivery Network a Verimatrix, specialistu na zajištění a zvýšení příjmů pro globální digitální video operátory.

Eutelsat vyvíjí specifikaci pro tři verze "smart LNB" - Ka/Ku, Ku/Ku a C/Ku pro zvýšení možností pro vysílatele napříč jeho satelity. Novinka bude připravena sloužit prvním zákazníkům již za několik měsíců.

redakce





Reklama




Vybrané články