Quantcast

30.6.2014 skončí Skylink a CS Link v systému CryptoWorks

| Tisk

logo Provozovatel česko-slovenských satelitních platforem Skylink a CS Link , společnost M7 Group, chystá další etapu postupného vypínání starého systému CryptoWorks a na konci druhého kvartálu dokončení tohoto procesu.

"V průběhu 2. čtvrtletí 2014 bude v souladu s dlouhodobým plánem dokončen přechod na nový systém kódování Irdeto. Posledním krokem tohoto procesu je ukončení provozu starých systémů s kódováním CryptoWorks, ke kterému dojde 30. 6. 2014. Konečnému vypnutí bude v průběhu května a června předcházet postupné odpojování televizních programů," upozornil provozovatel platforem Skylink a CS Link.

logo "Vypínání se dotkne méně než 1% zákazníků Skylinku a CS Linku, kteří přes opakovaná doporučení dosud nevyměnili svoji dekódovací kartu. Výměna starých dekódovacích karet je stále možná u některých prodejců satelitní techniky nebo prostřednictvím Zákaznického servisu Skylink. Nové karty jsou v prodeji pod obchodním názvem Výměna M7 s doporučenou maloobchodní cenou 349 Kč. Jejich registrace bude možná do srpna 2014," dodává společnost M7 Group.



Dekódovací karty CryptoWorks poznáte zákazník podle čtrnáctimístného sériového čísla, které je umístěno na kartě pod čárovým kódem. Nové karty Irdeto mají toto číslo jedenáctimístné.

Nový systém podmíněného přístupu Irdeto a přístupové karty uvedl Skylink na trh v závěru roku 2009, tehdy konkurenční platforma CS Link představila Irdeto karty o 1,5 roku později, v květnu 2011. Dnes obě platformy vlastní stejná mediální skupina M7 Group, která se rozhodla podporovat jednu značku na trhu - Skylink. Původní karty CS Link jsou postupně vyměňovány za karty Skylink.

redakce





Reklama




Vybrané články