Quantcast

Barrandov PLUS od 7. května v DVB-T multiplexu 3

| Tisk

logo Společnost České Radiokomunikace (ČRa) rozšíří programovou nabídku pozemního multiplexu 3 o nový dětský a dokumentární program Barrandov Plus provozovatele Barrandov Televizní studio. Spuštění testovacího vysílání je naplánováno na 7.5.2015 na 18. hodinu. Zahájení pravidelného vysílání Barrandov Plus je naplánováno na 16.5.2015.

DVB-T multiplex 3 již obsahuje i filmovou stanici Kino Barrandov, která odstartovala s pravidelným programem 18.4.2015.

Češi volně šířené televizní vysílání výrazně preferují. Podle průzkumu Mediaresearch využívá terestrickou distribuční platformu 58 % domácností. Pro polovinu domácností v Česku je to dokonce jediný způsob příjmu televizního vysílání.



Počet domácností, které využívají pozemní televizní vysílání DVB-T jako jedinou možnost příjmu TV signálu, se neustále zvyšuje. Proto i pro vysílatele je tato platforma nejatraktivnější a my jsme potěšeni, že její nabídku můžeme znovu rozšířit,“ říká generální ředitel Českých Radiokomunikací Martin Gebauer.

Multiplex 3 provozuje společnost Czech Digital Group (CDG), dceřiná společnost Českých Radiokomunikací). MUX 3 dosahuje pokrytí téměř 96 % a vysílají zde například programy televize Prima (Prima LOVE, Prima ZOOM), hudební Óčko, Óčko Gold nebo kombinovaný program ČT:D/ČT art České televize. V některých regionech je v nabídce multiplexu 3 i regionální stanice.

redakce





Reklama




Vybrané články