Quantcast

Voľná telka - nová bezplatná satelitní DTH platforma na Astře 3B

| Tisk

logo Společnost Towercom dnes 9.7.2015 spouští satelitní platformu pro individuální příjem ze satelitu Astra 3B. Základní nabídka je zdarma. Provozovatel plánuje spustit i balíček s placenými programy.

Nová DTH platforma od Towercomu nese název Voľná telka a je určena pro slovenský trh. Bezplatný balíček programů umožňuje přístup ke slovenským celoplošným televizním stanicím, které jsou šířeny přes satelit Astra 3B (23,5°E).

"Vždy sa snažíme spolu s vysielateľmi nájsť spôsob ako sprístupniť televízne vysielanie čo najširšiemu okruhu divákov. Sme radi, že môžeme opäť aj satelitným divákom - podobne ako divákom terestriálnej platformy DVB-T cez anténu - prinášať zábavu v podobe ich obľúbených televíznych kanálov," uvedl Roman Fischer, generální ředitel společnosti Towercom, zástupce poskytovatele přístupu k vysílání programových služeb.

Voľná telka bude nabízet přístup televizních stanic bez dalších poplatků. Diváci si musí pořídit dekódovací kartu (a případně i modul Irdeto). Programová nabídka Voľné telky závisí od rozhodnutí vysílatelů, zda svoje programy bude nabízet za poplatek nebo zdarma.

"Je výlučne na rozhodnutí vysielateľa, či svoju programovú ponuku sprístupní aj prostredníctvom voľne dostupných platforiem. TV programy v ponuke Voľnej telky sprístupňujeme v rámci platnej legislatívy a transparentne bez navýšenia nákladov či vytvárania poplatkov s rôznymi názvami," uvedl Roman Fischer. "Aktuálne Voľnú telku prijíma takmer tretina slovenských domácností a budeme radi, ak sa počet spokojných divákov bude rozširovať."

Přístupová karta Voľná telka bude zároveň využitelná pro sledování placené pozemní televize Plustelka, provozovatele Towerhome formou retransmise. Všechny přístupové zařízení Plustelka se aktuálně stávají multiplatformovým přístupovým zařízením pro Voľnou telku a Plustelku.

Programová nabídka platformy Voľná telka na satelitu:

- Jednotka
- Dvojka
- TV JOJ
- PLUS
- WAU

Dále jsou dostupné volně vysílané programy:

- TA3
- TV LUX
- Šlágr TV
- ČT24


- Óčko
- další FTA televizní a rozhlasové stanice

Do prodeje se dostanou i nové přístupové karty CAS Irdeto s logem Voľná telka, kterou mohou zákazníci využívat pro příjem Voľné telka a když se rozhodnou, po registraci a uzavření smlouvy se společností Towerhome i příjem extra programů Plustelka přes pozemní anténu.

Voľná telka bude využívat CAS Irdeto (CAID 069A) zapojený do simulcryptu na satelitu Astra 3B k aktuálně šířeným programům. Společnost hodlá brzy představit i balíček s placenými programy.

Z původní terestrické platformy se Voľná telka stává multiplatformní.

redakce





Reklama




Vybrané články