Quantcast

Šlágr TV brzy skončí na původní frekvenci, upozorňuje Skylink

| Tisk

logo Je čas na výměnu staršího satelitního přijímače i u diváků teleshoppingové stanice Šlágr TV. Stanice bude do konce tohoto měsíce vysílat souběžně ve starém a novém formátu.

Konec Šlágr TV ve formátu MPEG-2/SD je naplánován na 30.9.2016. Po tomto datu by mělo dojít k vypnutí programu ve starém formátu a pokračovat bude jen v modernějším MPEG-4/H.264 (AVC). Termín oficiálního konce Šlágr TV na satelkitu v MPEG-2 k 30. září očekává operátor satelitní platformy Skylink. O termínu vypnutí vysílání na starém kmitočtu rozhoduje provozovatel stanice Šlágr TV.

Stanice Šlágr TV letos změnila frekvenci na satelitu Astra 3B hned 2x. Nejprve se přesunula z původního kmitočtu 11,895 GHz na 11,836 GHz z důvodu ukončení provozu původního transpondéru. Po několika týdnech byla spuštěna Šlágr TV ve formátu MPEG-4 v DVB-S2 multiplexu. Vysílání z nové frekvence je dostupné jen na satelitních přijímačích a televizorech, které podporují DVB-S2 a MPEG-4.

technické parametry - Šlágr TV:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12 363 MHz
polarizace: Vertikální
Symbolová rychlost: 29500


FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
pilot: ON

Šlágr TV zůstává na nových parametrech FTA a pořady stanice jsou tedy dostupné divákům bez jakékoliv přístupové karty.

Vypínání programů v MPEG-2 bude pokračovat i v dalších týdnech. K 15.11.2016 je plánováno ukončení SD distribuce veřejnoprávních programů ČT1, ČT2, ČT24, ČT Sport, ČT:D a ČT art a rovněž i komerčních stanic TV Nova a TV Prima. Na konci roku skončí v MPEG-2 také programy Slovenské televize (STV/RTVS) Jednotka, Dvojka a také komerčních stanic TV JOJ, JOJ PLUS, WAU a TV Markíza.

redakce





Reklama




Vybrané články