Quantcast

Většina programů skupiny Nova k 1.3.2017 na Slovensku skončí

| Tisk

logo Od března nebudou u kabelových i satelitních operátorů dostupné některé programy televizní skupiny Nova. Na slovenském trhu zůstanou programy Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Provozovatel televizní skupiny Nova stanovil termín 1.3.2017 jako nejzazší možné datum konce volně šířených programů na Slovensku. Od prvního dne třetího měsíce tohoto roku mají ze skupiny Nova působit na Slovensku už jen tři programy.

"Vypnutí volně šířených stanic na Slovensku, ke kterým nedala skupina Nova souhlas, je v souladu s naší strategií. Nejpozdější termín jsme stanovili na 1. března 2017 o páté hodině ráno. Diváky budeme informovat tak jako i samotní distributoři," uvedl webu Stragérie.sk Petr Horák, zástupce ředitele sekce nových médií a diverzifikace skupiny Nova.

Kabeloví i satelitní operátoři na Slovensku mají nejpozději k uvedenému termínu vypnout až pět programů ze skupiny Nova. Místo nich mohou operátoři poskytovat placený program Nova International, který vychází z programového schématu národní verze TV Nova očištěný o akviziční tituly. Místo nich nabízí reprízy úspěšných pořadů vlastní tvorby, včetně starších relací.

Programy skupiny Nova, které od 1.3.2017 nebudou dostupné na Slovensku

- TV Nova
- Nova Cinema
- Nova Action (dříve TV Fanda)
- Nova 2 (dříve TV Smíchov)
- Nova Gold (dříve TELKA)

Programy skupiny Nova dostupné na Slovensku i po 1.3.2017

- Nova International
- Nova Sport 1
- Nova Sport 2



Konec volně šířených stanic skupiny Nova na Slovensku se týká jen kabelových a satelitních platforem. Domácností, které přijímají české programy na klasickou pozemní anténu, se změny netýkají. Nadále mohou sledovat české programy bez omezení. Otázkou ale zůstává jak ještě dlouho s ohledem na chystaný přechod na druhou generaci pozemního vysílání a současně omezení pásma pro televizní vysílání.

O vypnutí svých programů TV Markíza, TV Doma a TV Dajto v České republice usiluje sesterská slovenská komerční skupina Markíza. Podobně jako Nova nabízí provozovatel poskytovatelům televizní nabídky mezinárodní kanál Markíza International. Vysílá jen pořady vlastní tvorby a reprízy úspěšných titulů od svého spuštění.

Nejenom programy skupiny Novy a Markízy mají skončit na území druhého státu ale i stanice konkurenčních provozovatelů Primy a JOJ. Televize Prima před měsíce spustila svůj mezinárodní kanál Prima PLUS určený výhradně pro slovenský televizní trh. Stanice se zaměřuje jen na pořady vlastní tvorby. Prima PLUS na Slovensku nahrazuje původní stanici TV Prima. Ostatní programy skupiny Prima se zatím na Slovensku vysílají.

Televizní skupina JOJ spustila program pro český trh iž v září loňského roku. Stanice se jmenuje JOJ Family. V první fázi se program zaměřoval výhradně na pořady vlastní tvorby, v další etapě zařadil populární starší české seriály a filmy a nejnověji i zahraničí seriálovou a filmovou produkci. Podobně i zde JOJ Family v Česku nahrazuje hlavní program TV JOJ. Ostatní programy skupiny JOJ se zatím v Česku šíří.

redakce





Reklama




Vybrané články