Quantcast

TV Nova může na satelitu spustit verzi s hodinovým posunem

| Tisk

logo Počet stanic s hodinovým časovým posunem se na českém trhu může rozšířit o další program. Společnost TV Nova s.r.o. (dříve CET 21) získala satelitní licenci pro šíření kanálu Nova +1.

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 13. zasedání konaném 8.8.2017 rozhodla o udělení licence společnosti TV Nova s.r.o. na program Nova +1. Licence platí pro satelitní šíření na dobu 12 let.

Podle licenčních podmínek bude kanál Nova +1 vysílat plnoformátový program s převažující dramatickou tvorbou, zábavními pořady, zpravodajstvím a publicistikou.

Licence umožňuje šířit program na území České republiky.

Na českém a slovenském trhu ještě donedávna neexistovaly programy s hodinovým časovým posunem. V závěru loňského roku přišly první +1 programy - Prima +1, JOJ +1 a později i placený filmový kanál JOJ Cinema +1. Všechny tyto tři programy se postupně staly součástí nabídky satelitní platformy Skylink. Program Prima +1 je poskytován zákazníkům v České republice, JOJ +1 na Slovensku a JOJ Cinema +1 klientům s placenými balíčky na území bývalé federace.



Smyslem +1 verzí programů je umožnit satelitním divákům větší výběr z programů jednoho vysílatele v jeden okamžik. Zároveň umožňuje shlédnout pořad o hodinu později a stihnout jiné pořady. Pro provozovatele je to ale i příležitost posílit svůj podíl na trhu a zároveň nabídnout zadavatelům jinou reklamu na +1 verzi programu.

Programy z hodinovým časovým posunem jsou populární zejména ve Velké Británii či Itálii.

redakce





Reklama




Vybrané články