Quantcast

Orange spustila satelitní TV. Láká na Ligu mistrů

| Tisk

Na slovenský trh vstupuje další satelitní placená televize. Telekomunikační operátor Orange spustil svoji televizní nabídku Orange TV cez satelit. Hlavním lákadlem jsou přenosy z fotbalové Ligy mistrů UEFA, které budou od nové sezóny dostupné na Slovensku výhradně na nových sportovních programech Orange Sport, které vznikají ve spolupráci s českým telekomunikačním operátorem O2 TV.

Služba "Orange TV cez satelit" je poskytována ze satelitu Eutelsat 16A, který je zaparkován na orbitální pozici 16°E. Nejde o žádnou novou pozici na našem trhu. Televizní služby z pozice 16°E již poskytuje košický operátor Antik Sat a česko-slovenská platforma Flix TV. Pro obě platformy dodává veškeré satelitní služby společnost Telekom Austria Group (TAG). Ta bude poskytovat řadu programů i pro novou televizní službu Orange.

Orange používá na satelitu Eutelsat 16A dva celé transpondéry a část kapacity z dalšího transpondéru na kterých jsou umístěny především základní slovenské a české programy, převážně v HD rozlišení. Ostatní programy dodává TAG a albánská služba DigitALB.

Programy pro Orange jsou enkódovány v MPEG-4 (H.264). Vysílání je opatřeno systémem podmíněného přístupu Irdeto (CAID 0609). Ten používají i jiní operátoři na trhu - Skylink a freeSAT.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Přichází nový sportovní kanál Orange Sport (foto: Orange)

Operátor nabízí tři základní balíčky, které se liší počtem programů a pochopitelně i cenou. Nejnižší balíček Basic nabízí 16 stanic za 6 eur měsíčně, vyšší tarif Optimal zákazníkům přináší až 35 stanic za cenu od 10 eur měsíčně. Nejvyšší balík Premium obsahuje až 53 programů za cenu od 15 eur měsíčně. Ceny platí při uzavření smlouvy na 2 roky. Zákazníci s hlasovým tarifem u Orange a útratou nad 30 eur měsíčně mohou získat výhodnější ceny. Nejnižší balíček zcela zdarma, zbývající dva se slevou 6 eur měsíčně.

Exkluzivní sportovní kanály Orange Sport HD, Orange Sport 2 HD, Orange Sport 3 HD a Orange Sport 4 HD nejsou součástí žádného ze tří výše uvedených balíčků. Jsou poskytovány v rámci volitelného prémiového balíčku "Orange Šport" za příplatek 3 eura měsíčně. Nejlevněji lze tedy získat programy Orange Sport objednáním balíčku Basic a doplňkového Orange Šport za cenu 9 eur měsíčně.



Vedle doplatkového balíčku "Orange Šport" poskytuje operátor řadu dalších tématických balíčků - například Balík deti A, Balík deti Z, Balík dokumenty A, Balík dokumenty Z, Balík filmy, Balík hobby, Balík mix, Balík mládež a hudba, Balík zábava, Balík šport A, Balík šport Z. K dispozici jsou také prémiové a speciální prémiové balíčky s programy Cinemax, Discovery, Filmbox a HBO.

Nové sportovní kanály Orange Šport vedle Ligy mistrů přinesou i přenosy z nejvyšší slovenské fotbalové ligy a další.

redakce





Přečtěte si také

Reklama




Vybrané články