Quantcast

Prima MAX +1 a Prima KRIMI +1 nebudou. Prima vrátila licence

| Tisk

Další televizní kanály s časovým posunem ve skupině FTV Prima nebudou. Alespoň zatím ne. Provozovatel vrátil vysílací licence pro programy Prima KRIMI +1 a Prima MAX +1, které získal před rokem.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém listopadovém zasedání v loňském roce tehdy rozhodla o udělení licencí pro televizní kanály Prima MAX +1 a Prima KRIMI +1, které měly přinášet program stanic Prima MAX, resp. Prima KRIMI s hodinovým časovým posunem. Získané licence umožnily programy šířit prostřednictvím pozemních vysílačů a satelitu.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Sídlo FTV Prima (foto: Parabola.cz)

Nakonec ani jeden z těchto dvou programů nezahájil vysílání a společnost FTV Prima se rozhodla vrátit licence pro Prima MAX +1 a Prima KRIMI +1 pro terestrické i družicové vysílání v souladu s oznámením Primy regulátorovi ze dne 22. listopadu 2021. Rada o vrácení licencí vydala provozovateli osvědčení.

V nabídce skupiny Prima tak zůstává jediný program s timeshiftem - Prima +1, hlavní program TV Prima s hodinovým posunem.

Skupina FTV Prima se rozhodla místo časově posunutých verzí dvou svých stávajících kanálů spustit zcela jiné projekty, které zaplní nejenom volnu kapacitu v pozemním vysílání ale také přinese zcela jiný obsah. Letos v červnu na trhu odstartoval hvězdný kanál Prima STAR, který se zaměřil především na archívní produkci FTV Prima. Díky nové stanici může Prima divákům nabídnout pořady, které vznikly od založení TV Prima.



Na druhou novou stanici Prima SHOW diváci nečekali příliš dlouho. Stanice začala vysílat před 2 měsíci. Divákům nabízí domácí i zahraniční reality show. Prima SHOW je tak prvním programem na trhu zaměřený na tento žánr.

Televizní skupina Prima vedle dvou nových stanic provozuje plnoformátový kanál Prima, mužský Prima COOL, ženský Prima LOVE, krimi kanál Prima KRIMI, filmový Prima MAX, dokumentární Prima ZOOM, zpravodajský kanál CNN Prima NEWS, časově posunutou verzi Prima +1 a na Slovensku stanici Prima PLUS.

redakce





Reklama




Vybrané články