Quantcast

Startuje CANAL+ Sport HD. Láká na Premier League

| Tisk

Zbrusu nový sportovní kanál vstupuje na český a slovenský trh. Společnost M7 Group, člen CANAL+, spouští prémiový sportovní kanál CANAL+ Sport. Divákům přinese zejména anglickou fotbalovou Premier League v plném rozsahu.

Ve čtvrtek 4.8.2022 v 18:00 hodin začíná vysílat v Česku a na Slovensku nový lineární kanál CANAL+ Sport HD. Půjde o celodenní sportovní program, jehož těžištěm budou přenosy nejatraktivnějších zápasů Premier League. K nim přibudou další magazíny, které jsou spojené s nejatraktivnější fotbalovou soutěží na světě. Vysílání doplní vybrané sportovní magazíny, na které má CANAL+ vysílací práva.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Moderátorský a komentátorský tým CANAL+ Sport představený na TK (foto: parabola.cz)

Stanice CANAL+ Sport HD bude poskytována ve dvou feedech - českém a slovenském - tedy CANAL+ Sport CZ HD a CANAL+ Sport SK HD. Oba budou divákům nabízet tytéž sportovní přenosy a magazíny. Lišit se budou jen reklamními bloky a tipy sázkových kanceláří.

Na satelitu bude Skylink nabízet také druhý program CANAL+ Sport 2 HD, který bude společný pro Česko a Slovensko. Tato stanice bude pracovat v režimu "eventu". Vysílat bude jen v době konání zápasů Premier League. Satelitní diváci budou mít tedy k dispozici až dva programy ze kterých si budou moci vybírat zápas své volby.

Canal+ Sport 2 přinese jednu vychytávku, která se u nás doposud neobjevila. Jmenuje se konferenční přenos a divákům umožní jiný zážitek z Premier League. Doposud museli diváci v souběžně hraných zápasech přepínat na další programy (pokud se takové zápasy u nás vysílaly). Nyní se o vše postará režie vysílatele, která divákům zprostředkuje ty nejlepší momenty ze všech paralelně hraných zápasů. Přepínat mezi jednotlivými utkání se bude podle vývoje na jednotlivých stadionech. Jak takový konferenční přenos bude vypadat se mohou diváci podívat již tuto sobotu 6.8.2022 v 16:00 hodin.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Program nejbližších přenosů CANAL+ Sport (foto: parabola.cz)

Co může nabídnout CANAL+ Sport

Stanice CANAL+ Sport bude vysílat přenosy z Premier League, včetně předzápasového a pozápasového studia, rozhovory, magazíny z top ligy na světě. Práva na další sportovní přenosy zatím majitel nemá.

Majitelem stanice CANAL+ Sport je společnost CANAL+, která před rokem zakoupila full balík (kompletní balík vysílacích práv) na všech 380 zápasů v sezóně. A všechny divákům zprostředkuje na programu CANAL+ Sport a doplňkových stanicích CANAL+ Sport 2 až 7, které budou aktivní jen v době zápasů Premier League.

Dostupnost CANAL+ Sport

Novou stanici si mohou od svého spuštění naladit zákazníci satelitní platformy Skylink na satelitu Astra 3B (23,5°E). K dispozici jsou oba regionální feedy hlavního programu CANAL+ Sport a rovněž i jeden "streamovací" program CANAL+ Sport 2. Všechny streamy CANAL+ Sport (programy 1 až 7) najde zájemce v OTT službě Skylink Live TV.

technické parametry - CANAL+ Sport CZ, CANAL+ Sport SK, CANAL+ Sport 2:

satelit: Astra 3B (23,5°E)


frekvence: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900
FEC: 2/3
norna: DVB-S2
modulace: 8PSK

Krátce před zahájením vysílání CANAL+ Sport na českém a slovenském trhu vysílatel uzavřel dohodu se společnostmi Slovak Telekom (ST), DIGI Slovakia a T-Mobile Czech republic ohledně zařazení nové stanice do programových balíčků. S dalšími velkými operátory probíhají jednání. Není jasné, zda a případně kdy bude dosaženo dohody.

redakce





Reklama




Vybrané články