Quantcast

Parabola.cz oslavuje deváté narozeniny

| Martin Vyleťal | tisk

Portál parabola.cz slaví významné výročí. V těchto dnech je to právě devět let, co byl zahájen oficiální provoz českého webu parabola.cz. Web zahájil činnost začátkem devátého měsíce roku 2000. V magickém roce plného změn - od počítačového problému Y2K až po start první digitální satelitní placené televize u nás - UPC Direct. Ta shodou okolností odstartovala krátce po spuštění webu parabola.cz.

Za těch devět let se český trh poměrně výrazně proměnil. Především je jinak vnímán příjem programů ze satelitu, kterému věnuje web parabola největší pozornost. Z okrajového způsobu příjmu programů se satelitní příjem stal doslova oblíbeným způsobem sledování televizního a rozhlasového vysílání s prakticky neomezenými možnostmi příjmu. K tomu výrazně pomohl start dalších služeb u nás a především výrazný pokles cen satelitních kompletů, včetně cen samotných set top boxů. V neposlední řadě i nabízení internetu ze satelitu prostřednictvím několika společností.

Internetový server parabola.cz tímto vstupuje do desátého roku své existence. Rád bych tímto poděkoval všem čtenářům, spolupracovníkům a společnostem za zájem, podporu a vynikající spolupráci. Přeji všem čtenářům dobré zprávy, ostrý obraz a krystalicky čistý zvuk a plno nových programů.





Reklama




Vybrané články