Quantcast

Dotace pro STV: 12,5 milionu euro

| redakce | tisk

Slovenská televize STV dostane na příští rok finanční injekci ve výši 12,5 milionu euro (cca 319,1 milionu Kč). Prostředky půjdou na výrobu programu. Vyplývá to z dodatku ke smlouvě mezi státem a televizí, který schválila vláda premiéra Roberta Fica.

Dotaci má STV použít na výrobu 385 pořadů - mimo jiné natáčení pohádek, filmu o milostném životě Milana Rastislava Štefánika nebo dokumentů o slovenské přírodě. Většina finančních prostředků je schválena pro první program STV - Jednotka. Ta může za 9,47 milionu euro (cca 241,7 milionu Kč) obohatit nabídku o zhruba 100 relací, včetně 4 pohádek, seriálu pro mládež či dokument o slovenských městech.

Další část dotace (2,64 milionu euro; cca 67,4 milionu Kč) dostane Dvojka. Odvysílá několik akcí veřejnoprávního charakteru - například mezinárodní festival tvorby pro děti a mládež.

Třetí kanál STV, sportovní televize Trojka, může počítat s částkou 388 tisíc euro (cca 9,9 mil. Kč) pro výrobu 4 desítek dílů fotbalové akademie o hledání mladých talentů.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články