Quantcast

BBC Entertainment nahradil původní BBC Prime

| redakce | tisk

BBC Worldwide, komerční část BBC, ukončila provoz kanálu BBC Prime. Na trh uvedla nový kanál pod novým názvem a vizuální identitě - BBC Entertainment. Od původní stanice BBC Prime se zatím obsahově příliš neliší.

BBC Prime a jeho nástupce BBC Entertainment jsou zábavní kanály televize BBC, které se věnuje britskému humoru a obecně britské produkci. Program je určen divákům, kteří žijí mimo území Velké Británie a nemohou sledovat legálně vysílání programů BBC.

BBC Entertainment, jak již bylo uvedeno, se zatím příliš výrazně neliší od BBC Prime. V programovém schématu je nadále řada britských humorných sérií s typickým britským humorem, který si oblíbilo mnoho diváků, dále dramata, dokumentární filmy a také soutěžní formát jako Nejslabší článek (The Weakest Link). V programu nebudou chybět ani relace pro děti.

Kanál BBC Entertainment je určen do celého světa a je dostupný všude tam, kde se vysílal původní BBC Prime (např. Digiturk, KabelKiosk, T-Home). BBC je aktivní zejména v Polsku a ve skandinávských zemích, kde provozuje 4 tématické programy BBC Entertainment, BBC Knowledge, BBC Lifestyle a CBeebies.

Původní program BBC Prime šířila v Česku a na Slovensku platforma UPC Direct. Vzhledem k tomu, že se BBC rozhodla omezit lokalizaci pořadů, stanice byla vyřazena z nabídky.

zdroj: mPortal.com.hr





Reklama




Vybrané články