Quantcast

TV NOE v Regionální síti 1

| mirasat | tisk

Dne 16.12.2009 došlo ke změně v obsazení Regionální sítě 1. Pozici po Public TV převzala stanice nejen pro věřící, TV Noe. Technicky tedy nedošlo ke změně, která by vyžadovala nové naskenování multiplexu.

Provozovatel multiplexu (TV Gimi a.s.) uzavřel s TV Noe dlouhodobější kontrakt, nežli jen na vánoční svátky. Bez zajímavosti není ani fakt, že TV Noe již několikrát v minulosti oznámila odchod z pozemního digitálního vysílání kvůli finančním problémům. Obsazení dalších pozic multiplexu zůstává nezměněno, vysílají na nich Óčko, TV Prima a TV Gimi. Také analogové vysílání TV Prima na K51 nadále pokračuje.

Multiplex Regionální sítě 1 je šířen z vysílače SK Včelná na K29, maximálním vyzářeným výkonem 2kW s horizontální polarizací. Ostatní parametry jsou shodné s běžným standardem, používaným v ČR. V zóně pokrytí vysílače SK Včelná zdá se nebudou problémy s vysílačem Brno Kojál, neboť při inverzi se do ní signály z tohoto směru v podstatě nedostanou. Z Budějovicka byl také Včelnou vygumován multiplex B, který se sem ohýbal až z dalekého Geisbergu. Novým nepřítelem by se tak mohl stát nově spuštěný vysílač MUXU 1 z kóty Praha - Příbram, zde bude záležet hlavně na použitém vysílacím systému.





Reklama




Vybrané články