Quantcast

Server SatCoDX ukončil provoz

| redakce | tisk

K 1. lednu letošního roku byl ukončen provoz služebně nejstaršího internetového serveru s tabulkami satelitních kanálů - SatCoDX. Portál odstartoval v prosinci 1993 v době, kdy se internet teprve rozvíjel a nebyl tak rozšířený jako dnes.

Po zhruba 16 letech se provozovatel rozhodl ukončit provoz služeb. Skromné informace o ukončení SatCoDX se objevily na adrese http://www.dishpointer.com/2010/satcodx-closed , na kterou jsou přesměrování domény satcodx.com.

Důvody o ukončení provozu serveru nebyly uvedeny. Lze tedy předpokládat, že k ukončení webu přispělo zvýšení konkurence od podobných serverů v posledních letech. Za zmínku stojí fakt, že Christian Lyngemark, tvůrce Lyngsat.com, začínal spolupráci se SatcoDX a o dva roky později vytvořil svůj vlastní portál.

Obsah SatcoDX tvořili sami čtenáři svými příspěvky s aktualizacemi. Čtenářů bylo ale málo a chyběly update některých orbitálních pozic.

Software SatcoDX World of Satellites, dodávané na CD magazínu Tele-Satellite, již není funkční. Využíván byl některými přijímači jako rychlá cesta vytvoření settingu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články