Quantcast

Nova Sport a Prima COOL mohou přijít o Premier League

| redakce | tisk

Atraktivní fotbalové přenosy z Premier League v sezónách 2010/2011 až 2012/2013 se zřejmě neobjeví na stávajících sportovních kanálech - Nova Sport a Prima COOL. Vysílací práva na toto období získala společnost RCS/RDS, provozovatel multiregionální platformy Digi TV, prostřednictvím své dceřiné agentury Important Media House.

Vlastník Digi TV koupil práva na Premier League pro celou střední Evropu - tedy i pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko. Není zatím jasné, jak s vysílacími právy naloží - zda je nabídne stávajícím vysílatelům nebo zda případně spustí vlastní sportovní kanál, kde je bude vysílat. Píší o tom Hospodářské noviny. To by nebylo až tak překvapivé, neboť provozovatel platformy pod svoji značkou Digi Sport provozuje sportovní kanály v Rumunsku a Maďarsku. Vedle Digi TV je šíří i její konkurent Hello HD v Maďarsku.

"Ta jednání jsou otevřená, nic není hotového. Nicméně připouštím, že jako jedna z alternativ by pro nás v případě, že o anglickou ligu přijdeme, přicházela do úvahy česká Gambrinus liga," řekl HN Marek Kindernay, ředitel stanice Nova Sport. Smlouva mezi Českomoravským fotbalovým svazem (ČMFS) a Českou televizí (ČT) vyprší letos v létě. Televize veřejné služba má ale opci na další rok.

Za vysílání Gambrinus ligy chce svaz 100 milionů korun. To je o 60 milionů více než doposud. Pro ČT je to neakceptovatelné, stejně i pro Nova Sport.

RCS&RDS přes Important Media House zaplatila za Premier League pro ČR, SR, Maďarsko a Rumunsko nejméně 42 milionů USD, tedy zhruba 760 milionů korun. V přepočtu na počet obyvatel to znamená, že na ČR vychází částka 152 mil. korun na celé období, tj. 51 milionů korun ročně.

zdroj: Hospodářské noviny





Reklama




Vybrané články