Quantcast

Skylink: DokuCS nebude v MPEG-2

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Skylink: DokuCS nebude v MPEG-2

Provozovatel satelitní platformy Skylink dnes do nabídky zařadil dokumentární kanál DokuCS. Program je nečekaně vysílán na DVB-S2 transpondéru v kompresním formátu MPEG-4. Zda se bude vysílat v MPEG-2 a jaké má další plány provozovatel zjišťoval web parabola.cz.

"Prozatím nemáme v plánu program DokuCS vysílat v MPEG-2," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec. "Našim cílem je postupně budovat cenově přístupný balíček programů a vysílat je v nejvyšší dostupné kvalitě. V HD jsou-li k dispozici, případně v SD v nejvyšší dostupné kvalitě," dodává.

Proč se DokuCS vysílá v balíčku HD PLUS s programy ve vysokém rozlišení? "Jak cenovou politikou tak obsahem chceme zákazníky motivovat k předplatnému MULTI HD, jakožto ideální volby pro domácnost s velkým plochým televizorem," vysvětluje Glisník. "MULTI pro masového spotřebitele, HD PLUS pro vyslovené fajnšmekry bez zájmu o SD programy a MULTI HD pro nejnáročnější klientelu," vysvětluje rozdíly šéf TradeTecu.

Kanál DokuCS objevil na Skylinku už dnes. Proč se nepočkalo na plánované jarní rozšíření nabídky? "DokuCS potřebuje satelitní distribuci co nejdříve a my máme k dispozici kapacitu," uvedl důvod nečekaného rychlého zařazení J. Glisník.

"Dalším důvodem bylo co nejdříve vyslat další signál, že má smysl kupovat přijímače DVB-S2/MPEG-4 a samozřejmě se poučit z reakcí trhu na tento krok. A v neposlední řadě potřebujeme otestovat „soužití“ SD a HD programu ve statistickém poolu," přiblížil webu parabola.cz kroky Skylinku Jaromír Glisník.





Reklama




Vybrané články