Quantcast

Vlastník TV Nova odchází z Ukrajiny

| redakce | tisk

Americká společnost Central European Media Enterprises (CME) se rozhodla opustit ukrajinský televizní trh a dohodla se na prodeji všech svých aktivit v zemi. Novým majitelem stanic Studio 1+1 a Kino se za zhruba 300 milionu dolarů (cca 5,5 miliardy Kč) stane Harkey Trading Limited, kterou vlastní ukrajinský podnikatel Igor Kolomojskyj.

Další finanční prostředky ve výši 19 milionů dolarů (cca 348 milionů Kč) by měla dostat CME jako náhradu za hotovostní výdaje skupiny Studio 1+1 v době od podpisu smluv až po uzavření celého obchodu.

Nový majitel zaplatí pouze 30 milionů dolarů, zbytek na konci celé transakce. Prodej by měl být dokončen do konce dubna letošního roku.

"Prodej aktivit na Ukrajině je za současných podmínek pro CME ze strategického hlediska tou nejlepší volbou. Umožní nám zaměřit se na naše současné aktivity v Evropské unii a v zemích, které se k EU přibližují," uvedl k prodeji Adrian Sarbu, prezident a výkonný ředitel CME.

Pozice pro CME nebyla v Ukrajině jednoduchá - příliš velký trh s mnoha komerčními kanály ale na druhé straně poměrně chudý. Ekonomická krize se na této zemi v reklamních příjmech nejvíce podepsala.

CME v Česku vlastní TV Nova (a její tématické kanály). Na sousedním Slovensku kontroluje TV Markíza.

zdroj: CME, ČTK





Reklama




Vybrané články