Quantcast

Eutelsat popřel tlak na zastavení Pervyj Kavkazskyj

| redakce | tisk

Evropský satelitní operátor Eutelsat popřel, že podlehl ruskému tlaku a ukončil šíření vysílání televizního kanálu z Gruzie Pervyj Kavkazskyj - prvního ruskojazyčného kanálu na Kavkaze.

Program Pervyj Kavkazskyj se před časem objevil FTA na satelitu Eutelsat W7, na orbitální pozici 36°E. Vysílání bylo později opět odpojeno.

Podle Eutelsatu bylo satelitní vysílání stanice spuštěno na zkušební dobu jednoho týdne, která začala a skončila v dohodnutých termínech a nyní se čeká na podpis smlouvy na transpondérovou kapacitu. Pak bude šíření opět obnoveno.

"Z našeho pohledu není důvod, aby nepodepsal kontrakt s námi," uvedla mluvčí Eutelsatu Vanessa O'Connor agentuře AFP a dodala, že vysílání bude obnoveno po podpisu smlouvy.

Francouzský operátor Eutelsat pracuje ve službách ruské cenzury - uvedl Pervyj Kavkazskyj v neděli v prohlášení získané AFP.

S Eutelsatem podepsala kontrakt na poskytování satelitních služeb Gazprom Media, dceřiná společnost ruského gigantu, který je pod kontrolou Kremlu.

Podle televize Pervyj Kavkazskyj bylo po podpisu významného kontraktu s Gazprom Media vysílání televize zastaveno. Mluvčí Eutelsatu uvedla, že Intersputnik je jedním z klientů operátora již několik let a šlo jen o prodloužení smlouvy.

zdroj: AFP





Reklama




Vybrané články