Quantcast

Orbit Showtime se rozhodl přejít do MPEG-4

| redakce | tisk

Placená televize pro oblast Středního Východu Orbit Showtime Network (OSN) oznámila, že během příštího roku hodlá přejít na kompresní formát MPEG-4. Do té doby budou všichni abonenti vybaveni moderními set top boxy, které podporují tento formát.

Různé set top boxy pro Orbit Showtime budou na trhu během letošního roku. "Začneme s HD Zapper a pak nabídneme HD DVR," uvedl Mike Whittaker is VP of Broadcast Operations & Technology, Orbit-Showtime Network (OSN). Zákazník, který má nyní set top box se základním vybavením, obdrží nový se základními funkcemi. Navíc bude podporovat MPEG-4. Klienti s DVR budou mít k dispozici DDVR set top box s podporou HD. První přijímače budou klientům vyměněny během následujících několika týdnů.

"Vysíláme v 1080i, který nabízí nejlepší možný obraz v nativním formátu a v MPEG-4, DVB-S2. Využíváme nový multiplex Harmonic a enkódujeme HD služby. Plánujeme přejít se všemi kanály do formátu MPEG-4, který vyžaduje menší šířku pásma. Můžeme využít nové a lepší algoritmy jako MPEG-4."

Placená televize OSN vysílá na satelitech Eurobird 2 (25,5°E), Nilesat 101/102 (7°W) a Atlantic Bird 4A (7,2°W) v systémech Irdeto2 a Mediaguard.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články