Quantcast

ITV1 HD s regionálními verzemi

| redakce | tisk

Britská komerční stanice ITV nabízí regionální verze svého kanálu ve vysokém rozlišení ITV1 HD. Kanál ITV1 HD zahájil pravidelné vysílání na začátku tohoto měsíce. Britský regulátor Ofcom udělil ITV šest potřebných licencí.

Licence ITV umožňuje vysílat regionální bloky v HD v regionech Central, Granada/Border, Meridian/Anglia, Londyn, Wales/West a také Yorkshire/Tyne Tees. Spolu se Scottish Television a UTV provozuje celkem 17 televizních stanic ve standardním rozlišení.

ITV chce, aby diváci pozemního příjmu Freeview HD mohli sledovat ITV v regionální verzi včetně s lokální reklamou.

ITV1 HD vysílá v rámci satelitních platforem Freesat a Sky UK a dále v kabelové síti Virgin Media.

technické parametry:

Astra 2D (28,2°E), freq. 10,832 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA
Astra 2B (28,2°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, Videoguard
Eurobird 1 (28,5°E), freq. 11,426 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

Téměř bezproblémový příjmem ITV1 HD je na satelitu Eurobird 1 (28,5°E). Pro příjem postačí parabola o průměru 80 cm. Bohužel, na některých set top boxech není možné program sledovat ani po zadání PIDů, které je nutné obvykle zadat v ostatních případech.

Stejně malá parabola postačí i na příjem signálu ITV1 HD ze satelitu Astra 2B. Zde je ale signál kódován systémem Videoguard.

Další možností volného příjmu ITV1 HD je signál na satelitu Astra 2D. Bohužel, transpondéry tohoto satelitu pokrývají zejména britské ostrovy a nejbližší okolí a v regionu střední Evropy je nutná parabola větších rozměrů dle místa příjmu.

zdroj: satkurier.pl, broadband TV News





Reklama




Vybrané články