Quantcast

Státní smutek: Také ČRo přizpůsobí víkendové vysílání

| redakce | tisk

Český rozhlas se připojí ke dni smutku, který vláda České republiky vyhlásila na víkend 17. a 18. dubna. Všechny stanice Českého rozhlasu v sobotu 17. dubna ve 12.00 hodin odvysílají minutu ticha jako připomínku této tragické události.

Smutečnímu duchu obou dní se přizpůsobí i ostatní rozhlasové vysílání. Bude přizpůsoben hudební program a všechny stanice, které měly mít na programu zábavné pořady či soutěže provedly změny ve vysílání.

Český rozhlas 1 - Radiožurnál bude o víkendu aktuálně informovat formou přímých vstupů o průběhu sobotního smutečního obřadu ve Varšavě a nedělního pohřbu prezidentského páru. Hostem Radiožurnálu v sobotu v 11.05 bude římskokatolický farář Zbigniew Czendlik. Zrušen je pořad Děti vám to řeknou (sobota 13.35).

Český rozhlas 2 - Praha ruší přímý přenos Toboganu z Divadla U Hasičů. Zařazena bude repríza Toboganu v pyžamu se Zitou Kabátovou. V neděli namísto pořadu Lenoška Ivo Šmoldase bude zařazena repríza Nostalgického muzea s Radovanem Lukavským.

Většinu pořadů přizpůsobí smutečním dnům také Český rozhlas 3 - Vltava. Zazní verše polských autorů i hudba polských skladatelů. V sobotu od 10.00 hodin přinese Vltava rozhovor s polským režisérem a klasikem světové kinematografie Andrzejem Wajdou o jeho filmu „Katyň“, o historické pravdě a osobní inspiraci, o práci na scénáři i zápisníku nalezeném v katyňské jámě a také o důležitém svědkovi masakru, pražském rodákovi Josefu Czapském.

Český rozhlas se k uctění památky obětí připojí také vyvěšením vlajek na všech svých budovách. Vlajky budou viset na všech budovách, které to technicky dovolují, včetně sídel regionálních studií, po celou dobu smutku.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články