Quantcast

RAI otestuje 3D a provede relaunch kanálů

| redakce | tisk

Italský veřejnoprávní vysílatel RAI spojil síly s The Space Cinema Circuit a Infront Italy pro šíření vůbec prvního 3D sportovního přenosu v Itálii. Dnes 5. května 2010 RAI odvysílá finále italského fotbalového poháru s týmy Řím a Inter ve trojrozměrném obrazu (3DTV).

Satelitní signál bude kryptován a dostupný výhradně v 8 kinech, které patří Space Cinema Network v Římě, Milánu a Parmě. Signál přenosu bude šířen prostřednictvím družice Atlantic Bird 3 na pozici5°W.

RAI dále připravuje relaunch a redesign svých programů k 18. květnu 2010. V tento den je částečné ASO (vypnutí analogového terestrického TV vysílání) pro Lombardy, Eastern Piedmont, Parma a Piacenza.

Vedle Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai 4, Rai News, Rai Storia, Rai Sport 1 dojde ke změnám i u dalších programů. RaiSat Cinema se bude nazývat Rai Movie, kanál pro děti předškolního věku RaiSat Yoyo dostane jméno Rai Yoyo. Další změny čekají Rai Gulp, Rai Sport 2 a během mistrovství světa ve fotbale zahájí provoz kanál Rai HD. Další kanál věnovaný kultuře, včetně dokumentů a magazínům Rai 5.

Po skončení MS ve fotbale bude Rai HD vysílat v HD kvalitě sportovní přenosy, filmy a TV seriály.

RAI nevylučuje možnost spuštění placených kanálů. Zatím ale nejsou součástí byznysového plánu.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články