Quantcast

Itálie: Tiscali bude nabízet internet Tooway

| redakce | tiskobrázek k článku: Itálie: Tiscali bude nabízet internet Tooway

Tiscali, jedna z hlavních nezávislých italských telekomunikačních společností, bude poskytovat po celé Itálii satelitní internet Tooway. Služba je určena zejména pro domácnosti mimo dosah vysokorychlostních terestrických sítí.

Na poskytování Tooway se Tiscali dohodla se satelitní operátorem Eutelsat. Tooway umožní Tiscali pokrýt satelitním internetem až 12 procent italské populace, která nemůže využívat ADSL.

Tooway je první satelitní obousměrný internet ze satelitu v Evropě s náklady srovnatelné s ADSL. Službu poskytuje Eutelsat prostřednictvím dceřiné společnosti Skylogic. Služba vyžívá technologii společnosti ViaSat, která má v Severní Americe více než 500 tisíc uživatelů satelitního přístupu k internetu.

V Evropě je služba Tooway poskytováno ve více než 20 zemích, včetně Velké Británie, Německa, Francie, Španělska, Itálie, Švýcarska, Irska a České republiky. Služba bude brzy poskytována v dalších zemích.

Tooway poskytuje rychlost 3,6 Mbit/s (download) a 512 kbit/s (upload). Tooway aktuálně využívá kapacity v Ka pásmu na satelitu Hot Bird 6. Zrychlení služby na 10 Mbit/s se očekává na jaře příštího roku, kdy bude uveden do provozu nový satelit KA-SAT. Vynesení družice je naplánováno na listopad 2010.





Reklama




Vybrané články