Quantcast

AVIVA Premiership Rugby na obrazovkách NOVA Sport

| redakce | tisk

V rámci rozšiřování programové nabídky stanice NOVA Sport začalo 4. 9. 2010 vysílání nejprestižnější rugbyové soutěže, anglické AVIVA Premiership Rugby. Diváci budou moci pravidelně sledovat souboje nejlepších ostrovních týmů v přímých přenosech na stanici NOVA Sport.

Anglická nejvyšší soutěž rugby je jednou z nejprestižnějších soutěží na starém kontinentu. Dvanáct nejlepších týmů se v kolébce tohoto sportu utká o trofej mistra ligy. Největší zastoupení klubů má hlavní město, kde hrají London Wasps, Harlequins, Saracens a London Irish. Tradicí se stalo zahajovací dvojutkání londýnských klubů na národním stadionu Twickenham mezi týmy Wasps a Harlequins, které divákům stanice NOVA Sport zprostředkovala v přímém přenosu.

V Premiership startují kluby z celé Anglie. Nejdříve se v základní části utkají všechny týmy systémem utkání doma a venku, poté čtyři týmy postoupí do semifinále play-off, ve kterém se hraje vždy na hřišti týmu, který se v základní části umístil lépe. Velké finále se již tradičně koná na národním ragbyovém stadionu Twickenham v Londýně, který pojme až 80 tisíc fanoušků.

Největšími favority soutěže jsou loňští semifinalisté Bath Rugby, Northampton Saints, Saracens a především loňský mistr z Leicesteru. Naopak se záchranou v prestižní lize bude mít problém nováček Exeter Chiefs, který se probojoval do nevyšší soutěže vůbec poprvé ve 140leté historii klubu.

Účastníci soutěže:
Leicester Tigers, Saracens, Northampton Saints, Bath Rugby, Gloucester, London Wasps, London Irish, Leeds Carnegie, Harlequins, Sale Sharks, Newcastkle Falcons, Exeter Chiefs

zdroj: Nova Sport





Reklama




Vybrané články