Quantcast

iFilm - nový zábavní kanál z Íránu

| redakce | tisk

V Íránu odstartoval satelitní zábavní kanál vysílající seriály a filmy pro diváky v zemích arabského světa. Nová stanice pod názvem iFilm přináší divákům pořady dabované do arabského jazyka.

iFilm vysílá také dokumentární filmy, film o filmu, recenze filmů a krátké filmy. Vysílání je směřováno divákům v Libanonu, Sárii a Spojených arabských emirátech. Program je vysílán přes satelity Arabsat / Badr 4 a Nilesat / Atlantic Bird 4A.

Po anglickojazyčné zpravodajské televizi Press TV je iFilm dalším státním kanálem. Státní vysílatel také provozuje stanici Jam-e Jam, která vysílá v perštině pro Íránce žijící v zahraničí a arabský Al Klawthar, který vysílá mix zpravodajství, náboženských talk show a íránských seriálů dabovaných do arabštiny.

technické parametry:

• Badr 4 (26°E), freq. 12,169 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

• Atlantic Bird 4A (7,2°W), freq. 11,393 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Ačkoliv Teherán využívá satelity k distribuci programů do zahraničí, v zemi je stále ilegální vlastnit satelitní komplet. Satelitní vysílání tamní úředníci odsuzují kvůli „kulturní dekadenci“ šířené zahraničními kanály. V posledních letech mnoho Íránců si diskrétně nainstalovala vlastní satelitní zařízení. Vlastní satelitní komplety se mohou stát cílem sporadických zásahů policie, která je zabavuje.

zdroj: AFP





Reklama




Vybrané články