Quantcast

Penthouse HD i v systému Viaccess

| redakce | tisk

Erotický paket ve vysokém rozlišení Penthouse HD se zřejmě připravuje na změnu kryptovacího systému. Společnosti Penthouse Digital Media Productions, PH Media ruská firma General Satellite, provozovatelé placených kanálů Penthouse HD, zahájily testy v novém kryptovacím systému.

Hlavní soft kanál Penthouse HD je kódován vedle systému DRE Crypt (CAID 4AE1) v rámci simulcryptu nově také systémem Viaccess PC 4.0 (CAID 0500, provider ID 04 27 40). Zbývající dva hard kanály Penthouse HD 1 a Penthouse HD 2 nadále používají pouze systém DRE Crypt.

Připomeňme, že k 1.10.2010 byly ukončeny aktivace nových karet Penthouse HD pracující v systému DRE Crypt. Důvodem je plánovaná migrace na jiný systém podmíněného přístupu. Podle testů vše nasvědčuje tomu, že půjde o systém Viaccess.

Systém DRE Crypt je poměrně bezpečný systém podmíněného přístupu. Hlavní nevýhodou systému je skutečnost, že pro příjem je nutný speciální modul, který nepracuje ve všech HD set top boxech. Přechod na jiný systém zabezpečení umožní větší rozšíření a popularitu HD programů pod značkou Penthouse.

technické parametry:

Eurobird 9A (9°E), freq. 12,054 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA DRE Crypt + Viaccess PC 4.0





Reklama




Vybrané články