Quantcast

Viet Sen TV - vzniká stanice pro Vietnamce v Česku

| redakce | tisk

Vietnamská mediální společnost Viet Media a pražský podnikatel v oblasti médií Petr Vrabec hodlají společně založit televizi určenou Vietnamcům žijící v České republice. Televize se má jmenovat Viet Sen TV (Sen ve Vietnamštině znamená Lotos).

Vysílání Viet Sen TV má směřovat stopadesátitisícové komunitě českých Vietnamců.

"Chceme zahrnout celou škálu žánrů. Ať už reportáže z vietnamských oslav, nebo záznamy z vietnamské fotbalové ligy v Česku. Vysílat chceme i pořady typu S Vietnamcem v kuchyni, jazykové kurzy nebo servisní informace o tom, jak si co zařídit na úřadě," popisuje ihned.cz program Vrabec.

Viet Sen TV bude zpočátku fungovat jako internetová televize. Každý týden chce svým divákům nabídnout nové reportáže a po roce vysílání přejít na živé vysílání. Nejprve dvě hodiny denně.

Zhruba do dvou let chce vysílání rozšířit do kabelových sítí a na satelit. Z 80% budou moderátoři a redaktoři mladí Vietnamci. Vysílat se bude střídavě vietnamsky a česky s titulky.

Rozjezd nové televize si vyžádá investici do televizního studia v Jesenici u Prahy za zhruba 4 miliony korun. Provozovatelé chtějí peníze z Evropského sociálního fondu.

V Česku pro Vietnamce již vysílá Ethnic TV a také vietnamská televize VTV4.

zdroj: ihned.cz





Reklama




Vybrané články