Quantcast

ZDF Theaterkanal se změní na ZDF Kultur

| redakce | tisk

Německá veřejnoprávní televize ZDF připravuje další změnu ve své digitální nabídce. Dne 1.4.2011 se stávající kanál ZDF Theaterkanal poprvé představí s novým vzhledem a obsahem. V tento den bude stanice přejmenována na ZDF Kultur.

Programming ZDF Kultur bude postaven na dvou pilířích - popkultuře a hře. "Návyky televizních diváků se v změnily," vysvětluje změnu Markus Schächter, zástupce televizní sítě ZDF. "Novou nabídkou ZDF klademe důraz na moderní pojetí kultury," dodává.

Jádrem programu ZDF Kultur bude i nadále divadlo a opera v moderním podání, záznamy z velkých koncertních událostí a z pop festivalů.

Programové schéma ZDF Kultur se koncentruje na hlavní vysílací čas označovaný jako prime time od 18:00 hodin do půlnoci. Vysílací čas bude rozdělen do tří pásem - pop music a animované filmy od 18:00 do 20:00 hodin, "marker" od 20:00 hodin a denní tématické večery od 20:15 hodiny. Celkově 48 hodin populární hudby týdně přinese hudbu různých žánrů od popu, roku přes alternativní scénu a indie až po hip hop a heavy metal.

Rozpočet ZDF Theaterkanal je pro tento rok 8,08 milionů eur. Pro rok 2011 se plánuje navýšení rozpočtu na 12,58 milionů eur. Nové prostředky budou ze stávajícího rozpočtu ZDF.

zdroj: ZDF





Reklama




Vybrané články