Quantcast

Travel Channel HD v češtině zřejmě do Vánoc

| redakce | tisk

Nový mezinárodní dokumentární kanál ve vysokém rozlišení Travel Channel HD zahájil pravidelné vysílání 15.11.2010. Od počátku měl vysílat v češtině. Proč doposud se na české audio stopě vysílá angličtina?

"U Travel Channel HD máme problém s přehráváním souborů s více audio stopami. Server, který program odbavuje, vykazuje u těchto souborů občasné výpadky obrazu. Dali jsme tedy dočasně přednost vysílání s angličtinou a kvalitním obrazem před vysíláním s více jazyky a občasnými výpadky obrazu," vysvětluje webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec.

"Tento problém se objevil až těsně před startem. Technici v Bratislavě našli provizorní řešení, předpokládali jsme proto, že budeme schopni české audio rozjet během pár dní. Proto jsem byl ve svém odhadu optimistický," pokračuje Glisník.

"Bohužel se ukázalo, že i toto řešení vykazuje podstatné chyby. Nezbývá než čekat na dodávku nové technologie. Termín zprovoznění nedokážu určit, věřím že se to podaří do Vánoc," dodává.

Travel Channel HD je podzimní HD novinkou platformy Skylink. Program je součástí balíčku HD Plus.





Reklama




Vybrané články