Quantcast

UPC Direct začal testovat nový kódovací systém

| redakce | tisk

Společnost UPC DTH, poskytovatel satelitní pay-tv UPC Direct působící v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, zahájila technické testy nového systému podmíněného přístupu. Na jednom z transpondérů operátora se objevil nový kryptovací systém.

UPC Direct začalo testovat nový systém zabezpečení u dětského kanálu Nickelodeon (Thor 6 /0,8°W/, freq. 12,265 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK). U tohoto programu se objevil nový CAID systému CryptoWorks a to 0D97.

Nickelodeon je zatím jediným programem, který je kryptován novým systémem CryptoWorks (CAID 0D97). CAID 0D97 se chová jako klasický ICE hybrid a je velmi podobný systému Skylink ICE s CAID 0D96.

Test CAID u televize Nickelodeon může sloužit pro technické testy - možnosti migrace UPC Direct na novější verzi karet CryptoWorks z důvodu prolomení staré verze kryptovacího systému CryptoWorks, který nyní operátor využívá.

UPC Direct pro český, slovenský a maďarský trh nyní využívá systémy CryptoWorks a Nagravision 3 (tzv. Nagra Media Access). Sesterská platforma Focus Sat v Rumunsku provozuje služby na systému Conax.

Platformy UPC Direct a Focus Sat využívají kapacity na satelitech Thor 5 a Thor 6 (0,8°W).





Reklama




Vybrané články