Quantcast

Diváci Digi TV si stěžují na formát obrazu

| redakce | tisk

Abonenti mezinárodní satelitní platformy Digi TV v České republice a na Slovensku si stěžují na špatný obrazový formát u některých televizní stanic. Problém provozovatel platformy ale stále neřeší.

Formát obrazu na některých stanicích není nastaven provozovatelem Digi TV korektně. Například v čase, kdy se vysílá pořad ve 4:3 jej vidí diváci deformovaně v 16:9. Nastává i opačný problém, kdy širokoúhlý obraz je pevně nastavený na formát 4:3.

U některých stanic nefunguje signál WSS a obraz je deformovaný. Operátoři na infolince o žádných problémech neví a přesvědčují i technicky zdatné abonenty, že chyba je určitě na jejich straně. U jiných satelitních platforem se podobné problémy nevyskytují. Píše o tom RadioTV.cz.

Platforma Digi TV nemá tiskového mluvčího a je tak velmi složité získat informace a stanovisko provozovatele. Digi TV zařazuje nové stanice s výrazným zpožděním. Například TV Barrandov a Prima COOL byly zařazeny po více než roce od jejich startu.

Digi TV sází na velký počet kanálů za nízkou cenu. Na takovou nabídku slyší mnoho zájemců. Druhou stránkou věci je chybějící EPG či popisované problémy s obrazovým formátem.





Reklama




Vybrané články