Quantcast

Francie: M6 chce spustit 2 nové programy v DVB-T

| redakce | tisk

Několik dní po oznámení Canal+ spustit neplacený kanál šířený v digitální terestrické síti informoval konkurenční francouzský privátní kanál M6 zájem rozšířit nabídku programů o dvě nové TV stanice.

V rozhovoru pro deník Les Echos CEO Nicolas de Travernost řekl, že mediální skupina studuje možnost spuštění dvou nových neplacených programů v DVB-T. První měl by být se všeobecným obsahem zaměřený na ženy a druhý s obsahem pro celou rodinu M6 Famille, který již společnost představila v roce 2005. Nový kanál bude přinášet filmy, hranou tvorbu a magazíny. Rozpočet stanic se budou pohybovat kolem 100 milionů eur (podobně jako plánovaný program Canal+ pod názvem Canal 20) a 50 milionů eur.

Podle šéfa společnosti by M6 Group měla být připravena spustit nový kanál v prosinci příštího roku, jakmile bude mít vysílatel souhlas do francouzských orgánů. Stanice by měly vysílat na základě bonusových licencí, které získá jako kompenzaci přechodu na digitální vysílání. Tento princip je velmi zpochybňován Bruselem.

Největší privátní televizní společnosti TF1 a M6 chtějí rozvíjet svoje aktivity v DVB-T. Chtějí především zabránit Canal+ spuštění projektu Canal 20, který by měl právě oběma společnostem konkurovat.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články