Quantcast

UPC ČR odvysílá fotbal ve 3D na stanici Sport 2

| redakce | tisk

Společnost UPC nabídne zítra, v sobotu 16. dubna, jako první v České republice přímý přenos fotbalového zápasu v trojrozměrném formátu. Jedná se o slavné ligové derby mezi Realem Madrid a FC Barcelona. Zápas mohou od 22.00 hod sledovat všichni zákazníci digitální televize UPC na televizní stanici SPORT2.

Společnost UPC totiž její vysílání volně zpřístupní na pozici označené jako rezerva HD (tovární nastavení 101). Ta bude po dobu utkání označena v programovém průvodci (EPG) jako SPORT2. Na této pozici uvidí přenos zápasu na svých 3D televizorech všichni zákazníci s DVR/HD či HD boxy UPC. Nejslavnější derby španělské ligy bude vysíláno rovněž ve standardní digitální podobě a na standardní pozici této sportovní televizní stanice

První sportovní událost vysílaná v přímém přenosu v 3D je potvrzením technologické vyspělosti společnosti UPC, která na základě průběžných inovací poskytuje divákům digitální televizi v nejvyšší obrazové a zvukové kvalitě.

FC Barcelona a Real Madrid patří mezi špičku světového fotbalu a jejich utkání - známé i jako El Clásico - pravidelně přitahují před televizní obrazovky miliony diváků.

Digitální televize UPC nabízí celkem deset programů se sportovní tématikou, včetně jednoho programu v HD kvalitě. Jsou jimi SPORT1, SPORT2, ČT 4, Eurosport, Eurosport2 , Extreme Sports Channel, Sport5, Fishing & Hunting, Eurosport HD a Nova Sport.

Společnost UPC jako první v České republice nabízí pravidelné televizní vysílání ve formátu 3D a to na televizní stanici HD+. Vysílání ve 3D formátu bíhá především v takzvaném modu Side By Side (vedle sebe). Ten je určen právě pro 3D televizní přístroje a současnosti se jedná o nejkvalitnější možný způsob vysílání 3D obsahu. HD+ dále vysílá i takzvané Anaglyph verze 3D pořadů, pro jejichž sledování stačí použití papírových brýlí s červeným a zeleným filtrem. 3D pořady jsou na HD + vysílány denně od 00:30, 11:30, 14:30 a od 18:30.

zdroj: UPC





Reklama




Vybrané články