Quantcast

Důvody zakódování Super Tennis

| redakce | tisk

Italský sportovní kanál Super Tennis zakódoval 8.5.2011 svůj satelitní signál na družici Hot Bird 8 (13°E), na freq. 12,245 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK systémem podmíněného přístupu Viaccess PC 4.0.

Důvodem omezení dostupnosti pořadů Super Tennis je tenisový turnaj WTA International BNL d'Italia 2011 zahájený 9.5.2011 v Římě. Vysílatel získal vysílací práva pouze pro území Itálie a z toho důvodu muselo dojít k zakódování satelitního signálu pokrývající celou Evropu, Střední Východ a severní Afriku.

Sportovní událost skončí 16.5.2011, signál stanice byl ale odkódován již nyní.

Kanál Super Tennis musel zakódovat své vysílání na satelitu Hot Bird (13°E) již několikrát. Vždy to bylo z důvodu vysílacích práv. Jako systém podmíněného přístupu byl zvolen NDS Videoguard, což umožnil sledování programu abonenty Sky Italia. Poslední zakódování Super Tennis proběhlo v jiném systému - Viaccess PC 4.0. Abonenti Sky Italia mají nadále přístup k vysílání této stanice. Operátor zahájil vlastní distribuci na kmitočtu 12,207 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, která je trvale kryptována NDS Videoguard.

Celá událost vyvolala řadu reakcí. Autorská práva k vysílání turnaje měla Italská tenisová federace a Super Tennis. Dohoda byla uzavřena na poslední chvíli.

Super Tennis je bezplatným kanálem, který vysílá prostřednictvím digitálních terestrických vysílačů v Itálii. Satelitní signál umožňuje sledování pořadů i v místech, které nejsou pokryty DVB-T. Navíc je možné vysílání přes satelit sledovat v celé Evropě.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články