Quantcast

Harmonie TV - nová česká stanice pro starší lidi

| redakce | tisk

Ve čtvrtek začne na českém trhu působit nová česká televizní stanice určená starším divákům. Stanice pod názvem Harmonie TV bude cílit na věkovou skupinu diváků od 45 do 64 let a starší lidi 64 let.

Stanici Harmonie TV bude provozovat telekomunikační družstvo CoopTV. Informaci přinesl deník E15. Od 16.6.2011 bude vysílání televize dostupné ve 23 českých městech, včetně Prahy, Plzně, Brna a Ostravy. Podle zástupců projektu by se mělo jednat až o 200 tisíc zásuvek.

"Diváci si televizi Harmonie TV mohou naladit v síti IPTV operátorů. Prvními operátory, kteří s Harmonií TV podepsali smlouvu, jsou společnosti Planet A a SmartComp. Ty šíří náš signál primárně na území Prahy a Brna ve svých sítích Netbox a AIM Networks," řekla listu mluvčí televize Irena Tyslová. Stanici naladí také na internetu prostřednictvím streamingového vysílání.

Harmonie TV bude nízkorozpočtová televize. O chod stanice se bude starat 30 externích spolupracovníků. Investice do televize je podle E15 v řádu milionů korun. Televize očekává, že již v roce 2013 by mohla být v zisku.

Hlavním zdrojem příjmů bude teleshopping. Televize počítá i s klasickou reklamou, sponzoringem a product placementem.

zdroj: E15, ČTK





Reklama




Vybrané články