Quantcast

Skylink: Nové programy nebudou na starých kartách CryptoWorks

| Martin Vyleťal | tisk

Provozovatelé satelitní platformy Skylink již nebudou přidávat žádné další placené a ani neplacené programy na staré přístupové karty CryptoWorks. Společnosti se zaměří na rozšiřování nabídky na nové karty a postupném odpojování starých systémů CryptoWorks u placených stanic.

Skylink zatím nemá připraven plán na kompletní vypnutí karet CryptoWorks či snížení jejich počtů. "Nemáme žádný plán na kompletní výměnu karet CryptoWorks ve smyslu vypnutí starých systémů," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec. "Zařídíme se až podle toho, jak se bude dařit nepovinná výměna. Ta běží velmi slušně," tvrdí šéf Skylinku.

"Již téměř všichni uživatelé placených HD služeb Skylinku mají novou kartu a počítám, že drtivá většina uživatelů placené televize (SD i HD) ji během půl tři čtvrtě roku nepovinně vymění," odhaduje další vývoj ředitel společnosti TradeTec.

"Nové programy budou jen na nových kartách, to je, zdá se, docela dobrá motivace," tvrdí. Podle něj se nebude rozšiřovat ani placená ale ani neplacená nabídka na starých kartách pracujících v systému CryptoWorks. "Nemáme v úmyslu již rozšiřovat nabídku na starých kartách. To se týká jak placených tak neplacených programů," zdůrazňuje Jaromír Glisník. Nové možné kanály jako Nova Action či Prima Family tak uvidí diváci jen s novou kartou.

Jak bude probíhat vypínání starých systémů? "Postupně budeme od starých systémů odpojovat placené programy. To je pro nás důležité. Jakmile ochráníme placenou nabídku, výměna karet u neplatících zákazníků už nebude tak kritická," uvádí webu parabola.cz Jaromír Glisník. Staré systémy CryptoWorks mají nižší prvky zabezpečení před neautorizovaným příjmem, je proto pro provozovatele důležité tyto kroky provést, zejména u placených kanálů, které jsou pro operátora klíčové.





Reklama




Vybrané články