Quantcast

IBC 2011: Eutelsat představí Ka Sat, VoD platformy FranSat

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat představí během veletrhu IBC 2011 v Amsterdamu, který se koná ve dnech 9. až 13. září 2011 celou řadu novinek, které již poskytuje nebo začne nabízet.

Tři měsíce po uvedení satelitu Ka Sat do komerčního provozu představí tuto družici veřejností. Eutelsat bude i nadále využívat potenciálu této výkonné IP platformy, která bude sloužit uživatelům po celé Evropě, severní Africe a velké části na Blízkém Východě. Další produkty jsou připraveny ke spuštění na Ka Satu. Jednou z nich je možnost vysílání zpravodajských příspěvků přes satelit jako doplněk tradičních SNG služeb v C a Ku pásmu. Služba NewsSpotter chce využít extrémně lehké a kompaktní terminály pro Ka pásmo. Pro přenos se může využít až 20 Mbit/s (uplink), a až 50 Mbit/s na downlinku, což umožní souběžně vysílat řadu SD a HD kanálů.

Francouzská satelitní platforma FranSat bude využívat VOD (video on demand - video na požádání) šířené prostřednictvím satelitu Atlantic Bird 3 5°W). SelecTV, dceřiná společnost TV Num, představí dekodér pro satelitní řešení VOD, která bude zahájena koncem tohoto roku pro uživatele pevných disků vybavených kapacitou 500 GB.

Eutelsat spolu s jeho satelitní platformou KabelKiosk představí novou interaktivní fázi se službami založenými na HbbTV.

HbbTV služby přes satelity od Arte a France Télévisions budou také demonstrovány platformou FRANSAT.

Ka Sat a budoucnost televize. Ve spolupráci s World Teleport Association (WTA), Eutelsat pořádá na IBC konferenci o Ka pásmu a budoucnosti televize.





Reklama




Vybrané články