Quantcast

Digitální vysílání ČT: Hanušovice a Kopřivná dokryty

| redakce | tisk

ČT spustila další dva digitální vysílače malého výkonu. Signál sítě 1 s multiplexem veřejné služby posilují v Hanušovicích a Kopřivné na Šumpersku.

Česká televize v závěru prosince 2011 opět rozšířila flotilu svých digitálních dokrývačů. Další dva - v pořadí sedmdesátý osmý a sedmdesátý devátý - nyní zlepšují příjmové podmínky digitálního zemského vysílání ČT v územní oblasti Jeseník, konkrétně na Šumpersku. O jejich výstavbě bylo rozhodnuto na základě standardní analýzy potřebnosti a vhodnosti digitálních vysílačů malého výkonu v daných lokalitách.

Oba nové digitální vysílače ČT malého výkonu vstoupily do řádného provozu v úterý 20. prosince 2011. Digitální převaděč Hanušovice - škola vysílá síť 1 na 54. kanálu v obvyklé horizontální polarizaci. Digitální opakovač Kopřivná svým signálem na 54. kanálu v horizontální polarizaci vytvořil s hanušovickým převaděčem místní jednofrekvenční síť (SFN).

Česká televize je provozovatelem vlastní sítě 1 pro digitální zemské vysílání (DVB-T) takzvaného multiplexu veřejné služby. Ten divákům nabízí všechny čtyři programové okruhy ČT v digitální kvalitě (ČT1, ČT2, zpravodajský ČT24 a sportovní ČT4) a digitální doplňkové služby (jako je teletext nebo elektronický programový průvodce EPG).

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články