Quantcast

První signály na satelitu Horizons 2 na 85E

| redakce | tisk

Na orbitální pozici 85 stupňů východně již pracuje technická posila. Na této lokaci je v provozu telekomunikační družice Horizons 2 předního globálního satelitního operátora Intelsat.

Horizons 2 byl na novou pozici 85°E dopraven zejména kvůli rostoucím požadavkům rychle rostoucího ruského trhu. Tamní platforma Kontinent TV hodlá rozšiřovat svoji programovou nabídku, zejména o stanice ve vysokém rozlišení obrazu. Stávající kapacita, kterou ji může poskytnout Intelsat 15, nedostačuje.

Signál ze satelitu Horizons 2 v ruském svazku je možné přijímat i v Čechách. Ve srovnání se signály z Intelsat 15 je signál z Horizons 2 slabší.

První testy byly zaregistrovány na freq. 11,999 GHz, pol. H. Kompletní parametry jsou uvedeny níže. Frekvence a parametry se mohou během testovacího období měnit.

Horizons 2 je vybaven 16 transpondéry v Ku pásmu se šířkou pásma 36 MHz a dalšími 4 transpondéry se šířkou 72 MHz. Transpondéry mohou pracovat v kmitočtovém pásmu 11,7 až 12,2 GHz s horizontální nebo vertikální polarizací. Horizons 2 může pracovat pro ruský a indický trh. Nicméně klíčové je nyní zahájení poskytování služeb pro ruský televizní trh.

Footprint Horizons 2:

První signály na satelitu Horizons 2 na 85E
▲ První signály na satelitu Horizons 2 na 85E

technické parametry:

• Horizons 2 (85°E), freq. 11,999 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články