Quantcast

SES se připravuje na Ultra HDTV

| redakce | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES (Astra) se chystá během dvou až tří let zavést vysílání ve formátu Ultra HDTV (UHDTV). Je to mnohem dříve, než se původně předpokládalo.

Prezident a CEO společnosti SES Romain Bausch analytikům řekl, že globální satelitní operátor je připraven pomoci průkopníkům jako je BSkyB se zavedením Ultra HDTV, který může odstartovat do dvou až tří let. Volba BSkyB není až tak překvapivá. Společnost je největším provozovatelem placené televize v Evropě s rozsáhlou nabídkou HD programů.

Shodou okolností japonská veřejnoprávní televize NHK potvrdila úspěšný přenos UHDTV (s 8 tisíci řádky) v řádném UHF pásmu. Vysílání bylo šířeno na vzdálenost 4,2 km přes Tokio s využitím vícekanálového přenosu.

V tomto týdnu je ve dnech 24. až 27. května 2012 Den otevřených dveří ve výzkumném a vývojovém centru NHK v Tokiu. Zde bude demonstrována poslední verze UHDTV, včetně 8K kamer, které mohou zachytit až 120 snímků za sekundu. NHK již představila 145 palcový televizor, vyvinutý se společností Panasonic, který je schopen přijímat obrázky v 8K.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články