Quantcast

Dánská DR spustí nové kanály DR3 a Lille Ramasjang

| redakce | tisk

Dánská veřejnoprávní televize DR (Danmarks Radio) schválila rámec pro komplexní reorganizaci kanálů DR. Pro diváky to znamená, že v příštím roce budou spuštěny nové kanály a stávající čeká úprava profilu.

Stávající kanál DR2 dostane nový profil. Zaměří se na zpravodajství a publicistiku, která dostane mnohem významnější úlohu ve vysílání. Divákům bude po celý den přinášet nejdůležitější zprávy a přinese komentáře a analýzy událostí.

Kulturní televize DR K rozšíří své zaměření o pořady o víře a existenci.

Reorganizace přinese i dva zbrusu nové kanály pod názvy DR3 a Lille Ramasjang.

V roce 2013 dánská DR spustí dva nové kanály - DR3 a Lille Ramasjang. První z nich bude "přinášet překvapení, bude provokovat a vyzývat". Cílovou skupinou budou mladší diváci ve věku 15 až 39 let.

Druhá nová stanice Lille Ramasjang bude určen pro nejmladší děti ve věku od tří do šesti let. Doplní nabídku dosavadního programu DR Ramasjang, která se zaměřuje na děti ve věku od 7 do 12 let.

"S využitím našich šesti kanálů máme ještě lepší možnost zajistit všem občanům silnou nabídku v hlavním vysílacím čase. Dokonce i mladí lidé, kteří získají nový kanál DR3 s prostorem pro nové talenty. Musíme respektovat skutečnost, že mnoho mladších diváků vyhledává zábavné a silné pořady," říká mediální ředitelka DR Gitte Rabøl.

Se startem nových kanálů zaniknou programy DR Update a DR HD. Obsah těchto stanic bude zahrnut do nových kanálů.





Reklama




Vybrané články