Quantcast

Koncesionářské poplatky na Slovensku zůstanou

| redakce | tisk

Koncesionářské televizní a rozhlasové poplatky budou na Slovensku s největší pravděpodobnosti zachovány. Původně měly být na konci tohoto roku zrušeny.

Touto novelou dáme zákon o RTVS v zmysle jej financovania do tej polohy, v akej bol pred tou zmenou. Teda RTVS bude naďalej financovaná aj z úhrad,“ potvrdil zachování koncesionářských poplatků pro TASR ministr kultury Marek Maďarič. Podle vlády Róberta Fica by případné zrušení koncesionářských poplatků mělo negativní dopad na státní deficit. Píše o tom Živé.sk.

Zrušit koncesionářské poplatky prosazovala bývalá vláda Ivety Radičové. Původně měl od roku 2013 veřejnoprávní médium RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) přímo financovat stát. Veřejnoprávní telerozhlas měl získat ze státního rozpočtu minimálně 90 milionů eur nebo 0,142 procent z HDP.

Na Slovensku je koncesionářský poplatek 4,64 eur měsíčně, ročně jde o sumu 55,68 eur. Poplatek na Slovensku platí každá domácnost, která využívá elektřinu bez ohledu na to, zda využívá služby veřejnoprávních médií.





Reklama




Vybrané články