Quantcast

Letecký seriál od 21. srpna na Viasat Explorer

| redakce | tisk

Televizní stanice Viasat Explorer uvede seriál, který diváky zavede k drsným polárním pilotům vydávajících se na dobrodružné lety na strojích vyrobených pro bojové mise.

Piloti pracují pro kanadskou společnost Yellowknife Buffalo Airways a létají v těch nejtěžších podmínkách, jaké na zemi vůbec jsou s letadly, jež pamatují druhou světovou válku - éru vrtulových letadel a velkých starých modelů postavených firmou Rosie the Riveter. Polární piloti čelí při své nebezpečné práci neuvěřitelné zimě, neustálým poruchám a jsou mnohými lidmi právem považováni za hrdiny. Diváci se mohou těšit na mrazivé transatlantické mise plné sněhových bouří probíhajících na nelítostných místech. První díl tohoto třináctidílného seriálu startuje v úterý 21. srpna od 20:25 na Viasat Explorer.

Letecký seriál od 21. srpna na Viasat Explorer
▲ Letecký seriál od 21. srpna na Viasat Explorer

Letečtí nováčci a hlavní hrdinové tohoto seriálu přišli pracovat na rampu v mrazivé teplotě mínus 30°, aby si vyzkoušeli řídit letadla, která většina leteckých společnosti už dávno vyřadila z provozu. Letadla typu Douglas DC-3 a DC-4 či Curtiss C-46 Commando převážela vojáky a zásoby už během druhé světové války a jen málokdo dokáže tyto stroje ovládat. Piloti se musí vyrovnat s ledovými bouřemi, lesními požáry, zrádným přistáváním a hlavně s temperamentem legendárního majitele aerolinky Yellowknife Buffalo Airways - Joem McBryanem. Seriál je natočen speciálně upravenými kamerami, které divákům umožní zažít autentičnost letů ve starých válečných letadlech.
Yellowknife Buffalo Airways jsou životně důležité pro vzdálená a odříznutá místa na kanadském severu.

Jak říká Joe McBryann: "Nemůžete oddělit sever a létání. Je to jedno a totéž. Bez naší aerolinky by se zásoby potravin nedostali k lidem, kteří na severu žijí a kteří jsou v průběhu dlouhé a drsné zimy zcela odříznuti od zbytku světa.“

Polární piloti se vydají také například na zrádnou transatlantickou cestu, při které se posádka uprostřed zimy pokusí dopravit dvě letadla Canadaair CL-215 - vodní bombardéry - svým novým majitelům v Turecku. Letadla CL-215 nejsou určena pro lety v mrazech nebo na daleké cesty přes oceán a absolvovat tuto cestu znamená prokázat opravdovou odvahu.

Piloti mezi sebou budou navíc soupeřit o nejvyšší počet nalétaných hodin. Vítěz se totiž stane kapitánem. Na konci seriálu budou muset dokonce někteří z leteckých nováčků Yellowknife Buffalo Airways opustit.

Nenechte si od 21. srpna od 20:25 na Viasat Explorer ujít třináctidílný seriál Polární piloti, který Vám umožní nahlédnout do ojedinělého a neobyčejného leteckého života za polárním kruhem.





Reklama




Vybrané články