Quantcast

Dávné světy na Viasat History

| redakce | tisk

Dávné světy jsou fascinující cestou za poznáním od zrodu prvních měst, rozvoje obchodu, válčení, psaní, náboženství a královského majestátu, až po pád Římské říše. Dávné světy jsou o lidech a místech, politice a ekonomice, umění a válce, o obchodu a technologii.

Především jsou ale příběhem o bolestném zrození a obtížném růstu zásadní myšlenky, která se nejdříve zkoušela před asi 6000 lety, a se kterou bojujeme stále i dnes - o civilizaci.

Díky obsáhlému natáčení v Iráku, Sýrii, Turecku, severní Africe, Egyptě, Pákistánu a Evropě a rozhovorům s významnými odborníky, historiky a archeology, seriál odhaluje jednotlivé příběhy říše -příběhy řemeslníků, kazatelů, básníků a králů, kteří společně nastavili kurz budoucím generacím. Jejich postřehy a slabiny, jejich objevy a slepé uličky, jejich triumfy a pády - to všechno jsou milníky na dlouhé a klikaté cestě, která vede ze starověku až do dnešních dnů, ve kterých žijeme my. Od měst Mezopotámie až ke vzestupu a pádu civilizace z doby bronzové, přes perské války, Alexandra Velikého a Řím, Dávné světy znovu oživují tehdejší krále, bojovníky, obchodníky a filosofy.

Dávné světy na Viasat History
▲ Dávné světy na Viasat History

Ohromující fotografie starověkých divů a ztracených světů spolu se vzácnými záběry umění a artefaktů odhalují, za co staré národy tehdy bojovali a co zůstalo na nás, abychom vybojovali my. Starověká společnost je podrobena důkladnému zkoumání, ale nejen z historického hlediska. Vědci se snaží ji představit a přiblížit tak, jako by žili v téže době a kultuře.

Dávné světy vysílá kanál Viasat History každé pondělí ve 20:00 hodin od 1. října do 5. listopadu 2012.





Reklama




Vybrané články