Quantcast

RSCC a Eutelsat budou spolupracovat na 36E a 140E

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat uzavřel dlouhodobou spolupráci s ruským státním satelitním operátorem RSCC (Russian Satellite Communication Company) ohledně pronájmu kapacity pro vysílání a IP služby na dvou satelitech RSCC, které budou vyneseny v letech 2013 a 2015.

Tyto dvě 15leté smlouvy na pronájem kapacity se odhadují na 300 milionů eur.

RSCC chystá v rámci své expanze dva nové satelity - Express AT2, který bude vynesen v roce 2013 a bude pracovat na pozici 140°E a Express AMU1. Ten bude vypuštěn v roce 2015 a rozšíří kapacitu za Eutelsat 36A na pozici 36°E.

Express AT2 více než zdvojnásobí kapacitu v Ku pásmu pro video služby na Dálném východě. Satelit je již ve výstavbě ISS Reshetnev. Komponenty dodá společnost Thales Alenia Space.

Express AMU1 je vysokokapacitní satelit, který poskytne až 70 transpondérů. Družice pokryje evropskou část Ruské federace v Ku a Ka pásmu a zajistí pokračování služeb a rozvoj Eutelsatu v subsaharské Africe na pozici 36°E. Tuto pozici v Rusku přijímá více než 11 milionů DTH domácností s nabídkou služeb NTV+ a Trikolor TV, jedné z nejrychleji se rozvíjejících služeb. Eutelsat bude kapacitu poskytovat pod obchodním názvem Eutelsat 36C.





Reklama




Vybrané články