Quantcast

Analogové TV vysílání skončí v Rusku v roce 2017

| redakce | tisk

Tradiční analogové TV vysílání skončí v Rusku v roce 2017. Informoval o tom šéf Ruské televizní a rozhlasové sítě RTRS, Andrej Romančenko na kongresu Národní asociace pro rozhlasové a televizní vysílání NAT.

Projekt vypnutí analogového vysílání je již připraven a bude nyní konzultován.

Vypnutí analogového vysílání je naplánováno na několik fází, počínaje kanálem s nejmenším pokrytím. Ve všech regionech Ruské federace bude k dispozici digitální signál nejméně pro 95 procent obyvatel. Plánovaný termín vypnutí analogových signálů proběhne nejdříve za 18 měsíců ode den dosažení digitálního pokrytí území ve výši 97,6 procenta a minimálně 12 měsíců od spuštění druhého multiplexu.

Podle šéfa RTRS bude pro potřeby rozšíření digitálního vysílání pro většinu populace zapotřebí kolem 4900 objektů. V současné době je již postaveno 1400 a dalších 1200 objektů se plánuje. V současné době je v dosahu digitálního vysílání 58 milionů lidí ve 45 regionech Ruska (40,7 procent populace).

V současné době probíhají jednání o spuštění druhého multiplexu. O obsahu této sítě bude rozhodnuto v licenčním řízení během prosince. Náklady na vysílání druhého multiplexu, který bude obsahovat 10 programů, se odhadují na 944 milionů rublů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články