Quantcast

Trikolor TV chce expandovat na Dálném Východě

| redakce | tisk

Operátor ruské satelitní platformy Trikolor TV chce v roce 2014 rozšířit vysílání na Dálném Východě. K tomu chce využít nový telekomunikační satelit Express AT2, který bude vynesen zhruba za rok. Na Dálném Východě nyní Trikolor TV působí jen v Jakutsku.

Pokud bude moci Trikolor TV vstoupit na tento trh, stane se tak již v příštím roce. Uvedl obchodní ředitel Trikolor TV Sergej Stavropol. "V této oblasti žije 5,5 procent celé ruské populace. Trikolor TV zde může získat 400 až 450 tisíc abonentů," řekl Sergej Stavropol.

V roce 2013 bude vynesen nová družice ruského satelitního operátora RSCC. Družice s názvem Express AT2 bude pracovat na pozici 56°E, kde nahradí stávající Bonum 1. Kapacita družice bude 32 transpondérů.

Začátkem prosince byl na pozici 56°E umístěn americký telekomunikační satelit DirecTV 1R, který má zajistit kontinuitu služeb za Bonum 1, který je již na konci své aktivní služby.

"Nedostatek satelitní kapacity omezuje tempo rozvoje Trikolor TV Sibir," uvedla PR ředitelka operátora Anna Sopova. Společnost již dříve uvedla, že do konce roku 2014 chce zvýšit svůj podíl na trhu pay-tv na Sibiři ze 28% na 44%.

V roce 2013 chce expandovat na Dálném Východě také další provozovatel satelitní televize - Orion Express. Ředitel společnosti Kirill Machnovskyj uvedl, že společnost plánuje si pronajmout další tři transpondéry na plánovaném satelitu Express AM5. Družice bude vynesena v první polovině roku 2013. Kapacita se zvýší na 30 transpondérů v C pásmu a 40 transpondérů v Ku pásmu.

zdroj: telesat-news.net, comnews.ru





Reklama




Vybrané články