Quantcast

Towercom uvádí do provozu další DVB-T multiplex

| redakce | tisk

Společnost Towercom uvádí do provozu nový DVB-T multiplex. Dnes v 11:00 hodin byly v provozu první vysílače nové sítě v Bardejově a Košicích.

"Už niekoľko týždňov intenzívne pripravujeme do prevádzky sieť 1. multiplexu tak, aby sme splnili požadované podmienky do 31.3. V rámci tejto prípravy prebiehajú prevádzkové technické testy a merania, pričom sú jednotlivé vysielače tejto siete uvádzané do prevádzkového stavu alebo vypínané. Z tohto dôvodu boli v týchto dňoch sprevádzkované vysielače 1. multiplexu a to konkrétne Košice - Heringeš, Košice - Dubník a Bardejov - Magura," uvedl pro portál Živé.sk Milan Herman ze sekce strategie a rozvoje podnikání Towercomu.

Pravděpodobně se v novém multiplexu nebude nic vysílat. Síť bude technicky připravená poskytovat služby svým zákazníkům.

Podle licenčních podmínek musí být nová síť v provozu do konce března 2013. Je jedno, zda se v nové síti bude něco vysílat či nikoliv. Jeden prázdný multiplex již Towercom provozuje. Spustil jej v srpnu loňského roku.

Nový multiplex je šance pro nové kanály CME na Slovensku. Nicméně TV Markíza odmítá za stávajících cenových podmínek poskytovat své nejnovější televizní projekty v DVB-T. Nové stanice Dajto a TV Fooor proto poskytuje přes kabelové a satelitní platformy.





Reklama




Vybrané články