Quantcast

Síť DSAT Cinema se dostane do tisíce míst v Evropě

| redakce | tisk

DSAT Cinema, Eutelsat a joint-venture společnost dcinex, specializující se na dodávky filmů a živých přenosů, oznamují, že 1 tisíc kino komplexů v Evropě, což představuje přibližně 7 tisíc obrazovek, je nyní plně vybaveno na satelitní příjem.

Satelitní síť DSAT Cinema je nejobsáhlejší sítí v Evropě.

DSAT Cinema s využitím satelitní technologie vysílá také přímé přenosy z lokalit jako Metropolitní opera (New York), Bolshoj Theatre (Moskva) a Royal Opera House (Londýn).

DSAT Cinema instaluje zařízení v kinech, která obsahují dual-feed satelitní anténu a profesionální dekodér od International Datacasting s využitím technologie SensioHiFi 3D.

Fabrice Testa, generální ředitel DSAT Cinema vysvětluje: "Využitím kapacity na satelitu Eutelsat 5 West A, DSAT Cinema je schopen vysílat digitální obsah do všech plně vybavených kin v Evropě bez ohledu na jejich umístění s rychlostí uploadu až 70 Mbit/s. Kombinací těchto kapacit se druhým transpondérem na satelitu Eutelsat 8 West A je možné dosáhnout celkové propustnosti až 140 Mbit/s, což umožňuje přenos až 150 Byte digitálního filmu v čase kratším než 3 hodiny."

Všechny dekodéry jsou šířeny sítí z operačního centra DSAT Cinema s cílem zajistit rychlou a bezpečnou dodávku obsahu.

Klienty společnosti jsou hlavní kino řetězce jako GaumontPathé, UGC, CGR, UCI, Kinepolis, The Space a mnoho nezávislých kin.

Plně vybavená kina DSAT Cinema jsou zejména v Itálii a ve Francii, které mají po více než 300 komplexech, stejně jako v Rakousku, Německu a Švýcarsku, kde je dohromady více než 200 kin. Dalších 150 míst se nachází ve Španělsku, zemích Beneluxu, České republice a na Slovensku. Zbývající instalace jsou hlavně v Polsku, Rumunsku a ve Skandinávii.





Reklama




Vybrané články